Aldi heropent in Oostkamp met een totaal nieuw winkelconcept

Districtmanager Tania Lauwyck gaat met plezier op de foto tussen één van de totaal vernieuwde afdelingen. Ze krijgt het gezelschap van drie van haar dertien medewerkers: Joline Deceur, Romina Van Hulle en Laura Talloen. © PH
Redactie KW

Zaterdagochtend was het zover en opende de volledig vernieuwde Aldi in Oostkamp feestelijk de deuren. “Voor de klant zal het verschil heel goed merkbaar zijn”, benadrukt districtmanager Tania Lauwyck.

“Het is er aangenamer winkelen en de nadruk ligt meer op verse producten zoals brood, groenten en fruit. De typische Aldi-formule met z’n lage prijzen blijft behouden. Er staan 1.250 artikelen in het vast assortiment maar die worden wekelijks aangevuld met enkele tijdelijke food- en non-foodaanbiedingen. Voor de dertien winkelmedewerkers in Oostkamp is het nieuwe concept alvast ook een stap vooruit. De nieuwe winkelmeubels laten toe om nog comfortabeler en ergonomischer te werken”, aldus de districtmanager.

Gewapend voor de toekomst

“De ombouw van de winkel in Oostkamp maakt deel uit van een grotere restyling, de grootste ooit voor Aldi. Daarbij worden het komende anderhalf jaar alle 450 Belgische winkels van de groep omgevormd naar het nieuwe winkelconcept. In 2018 alleen al gaat het om 167 winkels. De keten is hiermee gewapend voor de toekomst. Volgende week gaat een vernieuwde winkel in Aalter open. En zo is er elke week ergens wel één winkel uit de zeven centrales van het land die met het vernieuwde concept van start gaat”, vertelt de gemotiveerde districtmanager.

“Voor de volledige moderniseringsoperatie, de grootste investering ooit voor Aldi België, trekt de groep 350 miljoen uit. Een deel hiervan gaat naar de aanwerving van 450 nieuwe winkelmedewerkers, gemiddeld één per vernieuwde Aldi dus.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier