Agro-Expo breekt bezoekersrecord, verkeerschaos blijft uit

De parking van de Expohallen zelf was voorbehouden voor medewerkers en standhouders. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

De 18de editie van Agro-Expo lijkt op weg om alle records te breken. Na vandaag zullen ruim 20.000 mensen de beurs bezocht hebben en tegelijk zijn grote parkeerproblemen uitgebleven.

Rik Vanwildemeersch, voorzitter van Agro-Expo, blikt nu al tevreden terug op de 18de editie van Agro-Expo. “Zaterdag kunnen we bestempelen als een dag vol gezellige drukte en standhouders die vooral een professioneel publiek mochten verwelkomen. Die dag trokken de bezoekers nog te voet naar de Expohallen, op zondag kunnen we een beroep doen op onze shuttledienst. En dat liep bijzonder vlot. Zelfs beter dan we hadden durven denken, moeten we toegeven. Enkel de signalisatie langs de weg moet nog wat verbeterd worden, maar we zitten op de goeie weg. In elk geval was het nu al veel minder druk rond de Expohallen dan tijdens de vorige edities van Agro-Expo. Het verkeer was veel beter gespreid.”

In drie dagen tijd zullen ruim 20.000 mensen Agro-Expo bezocht hebben.
In drie dagen tijd zullen ruim 20.000 mensen Agro-Expo bezocht hebben.© STEFAAN BEEL

De ingrepen werken, maar worden straks geëvalueerd. “We willen dit nieuwe systeem verder op punt zetten en daarbij kan een nóg betere communicatie ons nog beter vooruit helpen.”

Binnen twee jaar, wanneer de negentiende editie op stapel staat, zal ook het nieuwe zwembad op de parking van de Expohallen Roeselare operationeel zijn. “We zijn er ons van bewust dat we dan ook parkeerplaatsen voor het zwembad zullen moeten vrijhouden, maar die kwestie zullen we dan aanpakken. Hoe dan ook is het systeem met shuttlediensten een verrijking voor onze beurs en willen we de werking verder uitdiepen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier