Rubriek Economie

Agristo wordt opleidingscentrum om 40 vacatures in te vullen

12/04/18 om 12:20 - Bijgewerkt om 12:20

Het aardappelverwerkend bedrijf gaat in samenwerking met de VDAB en de interimpartners Vio en Let's Work fors inzetten op werkplekleren. Dat melden de partners donderdag. Het bedrijf hoopt zo veertig vacatures voor de vestiging in Wielsbeke in te vullen.

Agristo wordt opleidingscentrum om 40 vacatures in te vullen

Vorig jaar werd de nieuwe site in Wielsbeke in gebruik genomen met een productie-eenheid en magazijn. Begin 2019 wil Agristo een nieuwe productielijn opstarten. Daarom gaat het bedrijf op zoek naar veertig bijkomende medewerkers, gaande van techniekers tot heftruckchauffeurs. Dat is niet simpel gezien de lage werkloosheidsgraad in de regio en de toenemende arbeidskrapte.

Daarom slaat Agristo de handen in elkaar met de VDAB om via werkplekleren geschikte medewerkers te vinden. "Binnen dit project wordt Agristo erkend als opleidingscentrum", zegt Sebastien Vanwalleghem, accountmanager bij VDAB. "Toekomstige medewerkers krijgen op de werkvloer eerst een opleiding van minimum 5 dagen en maximum 10 dagen. Als deze opleiding succesvol verloopt, kunnen de mensen aan de slag. Dat kan zowel via een interimcontract, een individuele beroepsopleiding in het bedrijf of direct in vast dienstverband. Agristo heeft zich geëngageerd om op deze manier in één jaar tijd minstens zes mensen aan te werven."

Agristo telt nu al ongeveer 750 werknemers. Vorig jaar kwamen er al honderd nieuwe werkkrachten bij voor de opstart van de site in Wielsbeke.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!