Action opent in Nieuwpoort zijn 150ste Belgische winkel

Redactie KW

De Nederlandse budgetwinkelketen Action opent zaterdag zijn 150ste winkel in België. De nieuwe vestiging ligt aan de Albert 1 laan in Nieuwpoort, zo meldt de onderneming vrijdag.

België was in 2005 de eerste buitenlandse markt voor de Nederlandse non-foodwinkelketen. De eerste Belgische winkel werd geopend in de Antwerpse gemeente Rijkevorsel, nabij de Nederlandse grens.

Na een voorzichtige start breidt Action de laatste jaren volop uit in België. Midden 2015 werd de 100ste winkel gevierd, tweeënhalf jaar later is het de beurt aan de 150ste. De keten stelt in België naar eigen zeggen ruim 2.400 mensen tewerk.

Vorig jaar werden in totaal 17 nieuwe winkels geopend en dat zouden er dit jaar ongeveer even veel moeten worden. Action mikt op lage prijzen en een regelmatig wisselend assortiment. Slechts een derde van het assortiment (gaande van kantoorartikelen over huishoud-, decoratie- en doe-het-zelfproducten tot speelgoed en textiel) is vast, de rest is variabel. Elke week zijn er minstens 150 nieuwe artikelen in de winkels te vinden. Om de kosten te drukken, zijn de winkels zijn meestal gelegen op goedkopere locaties.

In totaal heeft Action meer dan 1.100 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Polen. De keten boekte in 2016 een omzet van 2,7 miljard euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier