Rubriek Economie

Actiecomité Onledemolen uit Gits vreest voor overlast door komst stal

22/06/18 om 07:30 - Bijgewerkt op 21/06/18 om 12:15

"Onledemolen is een prachtige, groene omgeving met een rijke geschiedenis. Dat willen we graag zo houden", klinkt het bij het actiecomité van Onledemolen. Zij protesteren tegen de komst van een stal voor 30.000 slachtkuikens en 4.800 vetkalkoenen. "We zijn als de dood voor het fijn stof dat van dergelijke stallen komt."

Vorige zondag verzamelden een dertigtal bewoners van Onledemolen voor een benefietwandeling in hun eigen buurt en rond de Huwynsbossen. Gids van dienst was Rosa Vandenbulcke. Zij toonde hen de mooiste plekjes en gaf op uitgelezen plaatsen telkens wat achtergrondinformatie. "Ik ben geboren en getogen op Onledemolen en heb zodoende een band met deze streek. Het was dus wel even schrikken toen we vorig jaar hoorden dat een bijna gepensioneerde landbouwer ging samenwerken met een industriële veevoederfabriek om hier stallen neer te zetten voor 30.000 kippen of kalkoenen", steekt Rosa van wal. Het gaat hier over veeteler Bouckaert die op de hoek Heistraat-Klytgatweg zijn bestaand bedrijf wil uitbreiden. Het perceel staat ingekleurd als landschappelijk waardevol agrarisch gebied.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!