Rubriek Economie

Actie aan distributiecentra Lidl breidt uit naar Wevelgem

29/04/18 om 19:09 - Bijgewerkt om 19:08

De actie aan de distributiecentra van Lidl is zondagnamiddag nog verder uitgebreid. Na Courcelles, Marche en Genk wordt sinds ongeveer 17.00 uur nu ook het distributiecentrum in Wevelgem geblokkeerd. Het centrum in Sint-Niklaas is zo het enige distributiecentrum dat nog open is. Dat meldt de Franstalige socialistische vakbond SETCa in een communiqué en wordt bevestigd door BBTK-vakbondssecretaris Jan De Weghe. Hij benadrukt dat het gaat om een spontane actie "die door de mensen zelf is georganiseerd".

Actie aan distributiecentra Lidl breidt uit naar Wevelgem

Ook in Courcelles werd een distributiecentrum van Lidl geblokkeerd. © (Foto Belga)

"Ik hoop dat de directie begint te beseffen dat het ernstiger is dan wat wij hen gezegd hebben", aldus De Weghe. Sinds de gesprekken tussen directie en vakbonden vrijdagavond afsprongen, heeft de directie echter nog geen contact gezocht met het oog op een nieuw overlegmoment, zegt hij. De directie zelf was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Het distributiecentrum van Wevelgem levert onder andere aan Lidl-winkels in Henegouwen. Net als bij de blokkade in Genk gaat het ook in Wevelgem voornamelijk om een initiatief uit Franstalige hoek. Volgens vakbondsvrouw Myriam Delmée (SETCa) is het goed mogelijk dat ook Sint-Niklaas in de loop van de komende uren geblokkeerd wordt.

In tegenstelling tot de christelijke en de liberale vakbond die het voorstel van de directie bij hun achterban verdedigen, nemen de socialisten geen genoegen met de tekst. Ze betreuren dat het voorstel van de directie maar geldt voor zes maanden.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!