Rubriek Economie

Aantal faillissementen stijgt in West-Vlaanderen

07/01/19 om 21:10 - Bijgewerkt om 21:09

Het aantal faillissementen in onze provincie is vorig jaar gestegen met bijna negen procent, van 809 naar 881. West-Vlaanderen gaat met dat cijfer in tegen de Vlaamse trend, want daar is er sprake van een daling met 6 procent in vergelijking met 2017. Deze cijfers blijken uit de studie van de Graydon Barometer Faillissementen.

Aantal faillissementen stijgt in West-Vlaanderen

© Getty Images/iStockphoto

Het is vooral in de arrondissementen van Oostende en Brugge dat het aantal faillissementen fors is toegenomen met respectievelijk 21- en 17 procent. Ook in Veurne was er een stijging met negen procent. In Kortrijk en Ieper was er dan weer een daling met respectievelijk 0,5- en 5 procent.

Het zijn vooral horecazaken, bouwbedrijven en kleinhandelszaken die de deuren moeten sluiten. In de landbouw is er een stijging van het aantal faillissementen met maar liefst 600 procent, al moet dat percentage gerelativeerd worden. In 2017 ging er één landbouwbedrijf failliet, in 2018 waren er dat zeven.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!