29 bv’s gingen creatief aan de slag met reuzenboterwafels van Jules Destrooper

Redactie KW

De natuurboterwafel, ook wel ‘lukke’ genoemd, is dit jaar 125 jaar oud geworden.

In 1890 startte Jules Destrooper met het bakken van een eigen versie van de Vlaamse natuurboterwafel. Toen was het bakken van de ‘lukke’ een nieuwjaarstraditie. Het was namelijk de gewoonte om als kind je peter of meter te gaan ‘lukken’ of gelukkig Nieuwjaar te wensen. In ruil voor deze nieuwjaarswensen kreeg men dan dunne, harde wafeltjes cadeau.

Het bedrijf wil deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan, en kwam met de ‘Lucky Art Parade” op de proppen. 29 bekende Vlamingen zijn gevraagd om een uitvergrote ‘lukke’ op hun eigen creatieve manier te beschilderen en te bewerken. Zo kwamen onder meer sportvrouw Gella Vandecaveye, chocolatier Dominique Persoone, politicus Marc Eyskens, zangeres Kate Ryan en topchef Wout Bru met een ontwerp. Gert Verhulst is de peter van het project.

Vanaf 27 april zullen de koeken in negen verschillende plaatsen in heel Vlaanderen te zien zijn, te beginnen met Brugge. Op 26 november zullen ze in De Panne geveild worden. De opbrengst gaat naar de West-Vlaamse ‘De Lovie’ in Poperinge en ‘Born in Africa’, dat onder meer onderwijsprojecten lanceert in Afrika.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier