Sijsele Parkkaffee Ryckevelde geopend in Sijsele

Vrijdag opende in het Ryckevelde bos in Sijsele het Parkkaffee Ryckevelde. Het gaat om een pop up project van de jonge ondernemer Laurens Vogelaers (35) die zijn domein tot en met 28 juli open stelt. "Je moet het zien als een lig- en relaxweide met bar en rustige muziek", stelt de uitbater.

Izegem Crème de la Crème in leegstaand pand in Izegem

Het stadscentrum telt een leegstaand handelspand minder. Schoonheidsspecialiste Stephanie Vandromme verhuisde met haar instituut Crème de la Crème van Ingelmunster naar Izegem en geeft zo een van de vele leegstaande panden in de Roeselaarsestraat een nieuwe bestemming.

Damme Damse Kaasmakerij roept Damse Mokke terug door mogelijke aanwezigheid listeria

In overleg met het federale voedselagentschap FAVV haalt Damse Kaasmakerij de kaas Damse Mokke Koe uit de verkoop en roept de vennootschap die kaas terug van bij de consument wegens de mogelijke aanwezigheid van listeria, een bacterie die de ziekte listeriose kan veroorzaken. Dat heeft de kaasmakerij vrijdag meegedeeld.

Kortrijk Prestigieus woonproject One Broel rijst binnenkort op aan de Broeltorens

One Broel is een exclusief woonproject aan de Leie, met uniek zicht op de Broeltorens. Vastgoedontwikkelaar Immogra staat aan het roer van het project in nauwe samenwerking met Stad Kortrijk. Op de gewezen schoolcampus Pleinschool Broelkant worden 74 luxeflats opgetrokken, waarvan de eerste bewoners worden verwacht in september 2021.