Dement en Groen Oostende tegen afbraak vroegere pand-Nuytten

01/02/18 om 16:00 - Bijgewerkt om 11:14

Dement, de actiegroep rond het Oostendse erfgoed, roept op om bezwaren in te dienen tegen de afbraak van het voormalige pand van begrafenisondernemer Nuytten op het Prinses Clementinaplein. In de plaats is een moderne hoogbouw gepland, aan de ene kant even hoog als het al bestaande appartementsgebouw, aan de andere kant lager, zoals de bestaande villabouw. Ook Groen heeft kritiek. "Vreemd, want dit pand is niet beschermd en staat niet op de erfgoedlijst", zegt schepen Kurt Claeys.

Er loopt een sloopaanvraag voor het voormalige pand van begrafenisondernemer Nuytten op het Prinses Clementinaplein, dat ook uitgeeft op de Torhoutsesteenweg. Bouwpromotor Het Groeneveld uit Jabbeke wil er een moderne nieuwbouw optrekken, die aan de linkerkant zo hoog is als het bestaande appartementsgebouw en aan de rechterkant de hoogte heeft van de villa ernaast. Het Groeneveld maakt deel uit van de Groep Debaillie en mag niet worden verward met de bekende feestzaal Groeneveld in Oostende.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!