Dag van de Garnaal in Nieuwpoort

Redactie KW

In Nieuwpoort is de traditionele Dag van de Garnaal gehouden. heel wat mensen kwamen een kijkje nemen? Je kon er uitraard proeven, maar ook heel wat opsteken over de geschiedenis van de garanalenvangst aan onze kust.

Er was heel wat belangstelling toen het schip de Aalscholver de Nieuwpoortse haven binnenkwam. Op de Dag van de Garnaal kan het publiek zelfs het koken aan boord meemaken en proeven. Verser kan je de garnalen niet eten. De Vlaamse grijze garnaal is een gegeerde lekkernij maar de vissers worden zeldzaam. De hele geschiedenis en nog veel meer kan je lezen in het boek “garnalen” dat op de Dag van de Garnaal is voorgesteld.

Katrien Vervaele, auteur van boeken over de Vlaamse visserij schreef het garnalenboek met Nancy Fockedy, marien biologe van het VLIZ. Die combinatie zorgde voor een interessant en boeiend boek.

Nog dit weekend staken in Oostduinkerke voor het eerst de Stienesteekers in zee. Met oude steeknetten en in traditionele klederdracht geven zij een demonstratie garnalenkruien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier