Zwoel en passioneel nieuw seizoen in concertgebouw Brugge

© Benny Proot
Redactie KW

Het concertgebouw Brugge heeft zijn nieuwe seizoen 2015-2016 voorgesteld.

Dat belooft volgens artistiek directeur Jeroen Vanacker zwoel en passioneel te worden. De focus ligt op musici, choreografen en dansers uit het Zuiden.

Zo is er het festival Lisboa, met polyfonie, fado en jazz uit Portugal. Maar er is ook flamenco en een project rond de dichter Federico Garcia lorca en flamenco uit Spanje, naast een ode aan de bolero van Ravel.

Jan Fabre wordt de curator van December Dance 2015 en brengt er onder meer de Belgische première van Mount Olympus : een dansproductie die 24 uren onafgebroken duurt.

Het Concertgebouw blijft inzetten op kinderen, jongeren en families. Tijdens een slaapconcert kunnen ouders en hun baby’s wegdromen bij de muziek van Feldman, soezen met Satie en ontwaken met Bach.

Met het project Acoustic Power wil het concertgebouw alle 17-jarigen in West-Vlaanderen de liefde voor klassieke muziek bijbrengen. Daartoe stuurt het Concertgebouw onder meer een jong, klassiek ensemble naar de klassen.

Jos van Immerseel, de dirigent van Anima Eterna Brugge, wordt 70. Die verjaardag wordt op passende wijze gevierd in de herfst in het Concertgebouw.

(SVK)

Info : www.concertgebouw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier