Zwitsers artistiek koppel vat liefde voor Oostende in zwart-witfotografie

Van links naar rechts Cultuurschepen Bart Plasschaert, kunstenaar en model Erik K, fotografe Lea Lund, Yvon Poncelet, Kristien Terryn en directeur cultuur Martine Meire. © ML
Redactie KW

Met de dubbele foto-expo ‘Ostende mon Amour’ belijden de Zwitserse fotografe en plastisch kunstenares Lea Lund en haar even artistieke partner met Congolese roots, grafisch kunstenaar en ontwerper Erik K, hun liefde voor Oostende.

De 29 zwart-witfoto’s met grijze nuances in de Nieuwe Gaanderijen op de Zeedijk getuigen van hun wereldwijd nomadisch zoeken naar structuren en ritmes in architectuur, kunstwerken in de open ruimte en monumenten. Eerder waren ze in onder andere New York, Rotterdam, Marseille, Sevilla, Berlijn, Luxemburg en Parijs, waar ze ook wonen en werken.

In de Stad aan Zee zijn ze op invitatie van Kristien Terryn en Yvon Poncelet, die de fotografe en haar model Erik K gastvrij exporuimte gunnen in hun fotografiehuis Exposure Value. “We ontmoetten het paar op Les Rancontres de la Photographie in Arles in 2016. Het klikte meteen”, aldus Kristien. “Al hun foto’s getuigen van een tijdloze schoonheid en goede smaak. Zowel in ‘Ostende mon Amour’ als ‘Nomades’ genereert de stijl van fotograferen een mix van architectuur-, portret- en modefotografie waarbij Erik K met Afrikaanse elegantie en flair zowel het decor accentueert als erin opgaat”, vult Yvon aan.

Het fotoproject van Kristien en Yvon loopt in nauwe samenwerking met de dienst Cultuur van de stad Oostende en is nog te genieten op beide locaties tot en met 18 februari. Vrije toegang.

(ML)

Info: www.yvon.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier