Zwevegemse showband Calypso in ‘Van Algemeen Nut’ op één

Op de foto zien we de aanwezige groepsleden samen met de mensen die centraal stonden in het programma. © DWZ
Redactie KW

“We werden vorige week woensdag door het productiehuis gecontacteerd om maandag met onze groep aanwezig te zijn op de opnames. Men had er een kleurrijke en beweeglijke muziekgroep nodig”, vertelt secretaris Wouter Dewyn.

Er werd meteen actie ondernomen om te kijken of er voldoende leden beschikbaar waren om aanwezig te zijn. “We dienden maandagnamiddag om 16 uur in Vilvoorde te zijn, dus betekende dit voor ons omstreeks 14.30 uur vertrekken vanuit Zwevegem. Velen dienden dus een halve dag van school te blijven of verlof te nemen. We hadden een mooie bezetting en gaven ons akkoord aan het productiehuis. Toen hoorden we dat men maar een deel van de groep zou nodig hebben omdat er geen plaats genoeg was in de studio om de ganse groep op te stellen. Spijtig voor die mensen die dus niet konden meegaan, maar iedereen nam het sportief op en was blij dat Calypso die kans kreeg.”

In het programma dat donderdagavond uitgezonden werd, diende men bij Steven Van Herreweghe, die o.a. Tom Waes en Rita Van Neygen te gast had, de begintune van ‘Op de koop toe’ spelen.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier