Zingen Loppemnaars dé hit van De Warmste Week?

05/12/18 om 07:59 - Bijgewerkt om 11:17

Zeven Loppemse nachtegalen hebben hun stembanden samen gegooid om een 'warmste' lied te maken. En ze zijn in hun opzet geslaagd! "Het resultaat is verbluffend. Niet in het minst omdat nog geen enkele zanger studio-ervaring had", zegt producer Patrick Hamilton.

Zingen Loppemnaars dé hit van De Warmste Week?

We zien producer Patrick Hamilton, Inge Cattrysse, Stefaan Vandaele, Iris Degryse, Jeffrey Coopman en Emma Steen. Hanne en Silke Pluvier ontbreken op de foto. © Foto BC

De zeven Loppemse zangers en zangeressen hebben natuurlijk ook de chance dat ze een producer van wereldformaat wonen hebben onder de Loppemse kerktoren. Patrick Hamilton werkt met wereldsterren en wou maar al te graag zijn schouders zetten onder het mooie project. "Het idee om een lied uit te brengen voor De Warmste Week was er al een hele tijd, maar de realisatie is nu eindelijk een feit", zegt Stefaan Vandaele. Samen met nog één andere Loppemnaar - Jeffrey Coopman - en vijf Loppemse zangeressen Hanne en Silke Pluvier, Inge Cattrysse, Emma Steen en Iris Degryse - heeft hij de single ingezongen. "We kregen ook de medewerking van een 120-koppig koor, een verzameling van vijf Groot-Zedelgemse koren."

Naar Glazen Huis

Of Give a Heart misschien hét lied van De Warmste Week kan worden? "Wie weet?! We trekken er alleszins mee naar het Glazen Huis!", klinkt het in - euh - koor.

De single kost 5 euro en is vanaf nu te koop bij de Loppemse handelszaken, bij de zangers en koren. "We zijn gestart met 500 singles. We hopen dat we er nog veel bij mogen laten persen!" Wie Give a Heart live wil horen, kan dat tijdens het driedaagse evenement Heart for People dat van vrijdag 21 tot zondag 23 december plaatsheeft in de manege van het Kasteel van Loppem.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!