Zandsculpturenfestival komt ook volgend jaar terug naar Oostende

Redactie KW

Zondag is Disney Sand Magic, het zandsculpturenfestival in Oostende, aan de laatste dag toe.

Omdat door de extra droge weersomstandigheden de opbouw van het sculpturenfestival in juni in ideale omstandigheden verliep, stonden de beelden er enkele weken geleden nog altijd in excellente staat bij. Vandaar kwamen de plannen om Disney Sand Magic te verlengen tot en met zondag 1 oktober in plaats van zondag 10 september.

Terug op strand van Oostende

Het zandsculpturenfestival staat dit jaar voor de vierde keer op het groot strand en dat ter hoogte van de westelijke strekdam. Het thema ‘Disney Sand Magic’ kwam er naar aanleiding van de 25ste verjaardag van Disneyland Parijs. Zo goed als alle klassiekers van Disney, Pixar, Star Wars en Marvel komen aan bod op het strand.

“Vele tienduizenden bezoekers hebben de twintigste editie van het zandsculpturenfestival aan de Vlaamse kust bezocht. De eerste editie vond plaats in 1997 op het strand van Zeebrugge. De magie van het festival blijkt even onsterfelijk als de verhaaltjes van Disney. Ook volgende zomer vindt het festival terug plaats op het strand van Oostende”, laat organisator Alexander Deman weten.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier