Winterprogramma Oostendse Kursaal mikt op 50.000 bezoekers

Redactie KW

De vzw Kursaal die het gelijknamig complex uitbaat presenteerde zijn 36 voorstellingen voor de winterperiode en blikt terug op de eigen werking.

“Het Kursaal blijft met zijn 132 voorstellingen doorheen het jaar de belangrijkste cultureel toeristische motor van onze stad”, stelt directeur Peter Craeymeersch. Op jaarbasis ontvangt het kursaal ca. 320 000 bezoekers. De ongeveer 130 publieksevenementen kunnen rekenen op ruim een kwart miljoen geïnteresseerden. De congressen op zo’n 60 000. “De economische return van het Kursaal speelt vooral tijdens de weekends: 40 % van dit publiek gaat voor of na een voorstelling iets eten en tot 33% of 105 600 bezoekers blijft op jaarbasis overnachten in een hotel”, berekent burgemeester Vande Lanotte.

Om hun 50 000 bezoekers te verdienen presenteert het Kursaal een erg gevarieerd winteraanbod: hommages en specials, kindershows en feesten, klassiek en ballet en culinair tafelen. Van Adamo tot Verminnen. Van Christoff en Frans Bauer tot Nanna Mouskouri en soulsister. Hommages aan o.a. Claude François, Johnny Cash en Roy Orbinson. Voor de kinderen is er Alice in Wonderland op (kunst)ijs tussen kerst en nieuwjaar.

(ML)

Meer info en reservering: www.kursaaloostende.be, 0900 40 850 of Toerisme Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier