William Sweetlove uit Oostende gelooft in de sociale impact van kunst

13/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 14:53

De bekende kunstenaar William Sweetlove is geboren en getogen in Oostende. Via zijn goedlachsheid en zijn zin voor humor en ironie stelt hij de samenleving, het milieu en de bio-industrie in vraag. "In Oostende ben ik een buitenbeentje", klinkt het.

"Ik ben veel on the road, je hebt geluk dat ik toevallig thuis ben", lacht William Sweetlove hartelijk bij het begin van het gesprek. "Ik word overal gevraagd. Bij mij gaat het niet over één werkje, het gaat over een volle container. Ik kies mijn werken uit per project. In Zuid-Afrika toeren er momenteel twee containers met beelden rond. In Amerika waren er ook twee en in Uruguay waren er maar liefst vijf containers met werken van mij. In juni zal het project er al een jaar zijn. De beelden blijven ongeveer anderhalf jaar in Zuid-Amerika. Tenzij er een werk verkocht wordt, dan blijft het daar uiteraard. Wat niet verkocht is, keert terug naar België."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!