Wevelgemse dansschool danst met Hanne op Canvas

Vijf finalisten dansen om winst in het Canvas programma 'Dansen met Hanne'. Een team van Pirouette is er één van. (Foto SLW)
Redactie KW

Een team van dansschool Pirouette is een van de vijf finalisten van de Canvaswedstrijd ‘Dansen met Hanne’. Winnen ze de finale in december dan mogen ze mee het podium op met gelegenheidsballerina Hanne Decoutere.

Hanne Decoutere is nieuwsanker bij de VRT, haar droom om ooit als ballerina bij het Ballet van Vlaanderen te dansen gaat in vervulling in februari 2019. Op haar beurt wil ze een dansgroep de gelegenheid geven om mee met haar op dat podium te staan. 132 dansgroepen stelden zich kandidaat, slechts tien werden geselecteerd. Pirouette was een van die tien. “Uiteraard doet het ons veel plezier dat we geselecteerd werden”, zegt Pascale Langedock van Pirouette. “Op het moment van de inschrijvingen in mei waren wij volop bezig met onze show. We hebben toen een motivatiebrief ingestuurd en de link naar wat YouTube-video’s, maar eigenlijk werd er weinig aandacht aan besteed. Pas toen bleek dat we bij de laatste tien waren, heeft onze balletleraar Lorenzo Leon een choreografie uitgetekend.”

klassiek

Op 1 september brachten Juliette Windey (12) uit Kuurne, Olivia en Alexine Verhelst (15) uit Wevelgem, Nina Dumortier (12) uit Kortrijk, Oscar Verhaeghe (12) uit Kortrijk en Morgane Descheemaeker (15) uit Wevelgem hun dans op het Sint-Jansplein in Antwerpen. Blijkbaar viel dat in de smaak aangezien ze geselecteerd zijn voor de volgende selectieproef. Pirouette is trouwens het enige team dat klassiek ballet brengt, de andere vier teams brengen modern of hip hop. De winnaar mag het voorprogramma van Hanne verzorgen. (Stefaan Lernout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier