West-Vlaamse band Mooneye een van de winnaars van De Nieuwe Lichting

Redactie KW

De West-Vlaamse popformatie Mooneye is een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting. De talentenwedstrijd van Studio Brussel bekroont jaarlijks drie beginnende artiesten. David Ngyah en Tessa Dixson zijn de andere winnaars.

Bijna 1.000 opkomende Vlaamse bands schreven zich zowat een half jaar geleden in voor de De Nieuwe Lichting. Daaruit selecteerde Studio Brussel negen finalisten. StuBru kreeg daarbij de hulp van een professionele jury, bestaande uit Flip Kowlier, Jan Paternoster van Black Box Revelation, Jeroen De Pessemier van The Subs, Michael Ilegems van Knack Focus en juryvoorzitster Kirsten Lemaire. Ten slotte mochten de luisteraars van Studio Brussel een week lang stemmen op hun favorieten.

Presentatrice Michèle Cuvelier maakte donderdagmiddag tijdens een show op Facebook de drie winnaars bekend. Zij winnen onder meer airplay op Studio Brussel, studiotijd in DAFT Studios in Malmedy en een cheque voor muziekmateriaal.

Michiel, de frontman van Mooneye en afkomstig uit Moen, stond al solo in het voorprogramma van Intergalactic Lovers en breidde Mooneye uit met drie West-Vlaamse kompanen en een Gentenaar. David Ngyah uit Antwerpen omschrijft zijn muziek als een mix van invloeden uit de jaren 70, gecombineerd met blues, soul en hiphop. Tessa Dixson trad in het verleden al op met Roméo Elvis en stond vorig jaar nog met Warhola op het podium van de AB in Brussel.

Studio Brusselhttps://www.facebook.com/studiobrussel/https://www.facebook.comFacebook1281

De Nieuwe Lichting 2019: finale

Wie wordt De Nieuwe Lichting 2019? Ontdek het nu tijdens de spannende Facebook Live-finale, live vanuit Malmedy!

Geplaatst door Studio Brussel op Donderdag 31 januari 2019

video1.0https://www.facebook.com/studiobrussel/videos/283755638973418/500

https://www.youtube.com/watch?v=hvyBKgj81Ug

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier