Weekend vol huiskamerconcerten tijdens Villa Roslar in Roeselare

Huiskameraanbieders en muzikanten van Villa Roslar leerden elkaar kennen tijdens een meet-and-greet. © (Foto SB)
Redactie KW

Volgend weekeinde is er de eerste editie van Villa Roslar, een reeks huiskamerconcerten. De oproep van het stadsbestuur kreeg een grote respons. Aanbieders en muzikanten ontmoetten elkaar in het Sterrebos voor een meet-and-greet.

Op achttien verschillende locaties kan je dit weekend terecht in een of ander huiskamer voor een intiem concert. Meestal zijn dat letterlijk huiskamers die door de bewoners ter beschikking werden gesteld voor een kleinschalig concert. De bedoeling is om enerzijds talenten een podium te geven en anderzijds bewoners aan te zetten hun huis open te stellen voor stadsgenoten. Roeselaarse gezinnen gingen massaal in op de vraag van de cultuurdienst van de stad om huiskamers aan te bieden. Muzikanten en groepen met een duidelijke link met Roeselare boden zich eveneens in grote getalen aan.

De cultuurdienst van Roeselare nam de taak op zich om muziekaanbieders en huiskameraanbieders met elkaar in contact te brengen. Sommige aanbieders hadden zelf al voor een match gezorgd. Meteen was er aanbod genoeg om ook een tweede editie op poten te zetten. Die vindt plaats tijdens het laatste weekend van april.

VILLA ROSLAR

Op vrijdag 9 februari worden huiskamers voor het eerst omgetoverd tot een Villa Roslar met bijvoorbeeld funk van Tkaf in de Iepersestraat of Harry Callens die akoestische rockcovers brengt in de Wilgenstraat. Kleinkunst is er van Wouter Crombez in de Kwadestraat en popsongs van Romandes en Ronaldd’ in de Peter Benoitstraat. In de Sint-Jozefsstraat luister je naar blues van Fijnkost.

Op zaterdag 10 februari een nog ruimer aanbod met Roots Revisited (Middenstraat), Inverness (Sterrebosdreef), De Skeeve Skoojers (Groenestraat), Geert Recycleert (K-trolle), Isabelle et les Jean (Stationsdreef), Duo Vangheluwe-Vromas (G. Gezellelaan) en Ludo Vandeau (Ocar).

Op zondag 11 februari zijn er zowel aperitiefconcerten (Dandy Davy in de Weststraat en Yentl Vanderiviere in de Gitsestraat) als avondconcerten met blues door Patt Mayeu & son (Henri Horriestraat), singer-songwriter Anke in de Hoogstraat. Magie met Franse chansons in de Sint-Amandsstraat en Broos Vyncke en Tom Cosmell, twee singer-songwriters in de St.-Alfonsusstraat (Mucha).

MUZIEKMAKER #VANRSL

Let wel voor al deze concerten moet vooraf worden ingeschreven. De huiskameraanbieders mogen zelf bepalen hoeveel mensen ze binnenhalen en of dat gratis is of niet. De helft van de aanwezigen mogen door de huiskameraanbieders zelf worden uitgenodigd. De anderen moeten dat online doen via de inschrijfwebsite van de stad en hun bevestigingse-mail meebrengen. Daar vind je ook de juiste locaties en de aanvangsuren en lees je of jouw keuzeconcert gratis is of niet. Zo willen de organisatoren vermijden dat enkel vrienden en familie opdagen op een concert maar dat ook onbekenden elkaar leren kennen op zo’n Villa Roslar.

Vorige zondag verzamelden alle betrokkenen in de statige ridderzaal van het kasteel Sterrebos. De huiskameraanbieders en muzikanten kregen uit handen van schepen van cultuur Dirk Lievens en burgemeester Kris Declercq de badge opgespeld van Muziekmaker #VANRSL. (Bart Crabbe)

Inschrijven verplicht via https://inschrijvingen.roeselare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier