Waregem en Kortrijk met eerste expositie in Be-Part

Coördinator Patrick Ronse en Caroline Achaintre bij een handgetuft tapijt in Be-Part waarbij onder andere licht en donker een rol spelen. © DJW
Redactie KW

Nu Waregem en Kortrijk samenwerken voor en het beheer voeren over Be-Part, hebben de partners intussen ook de eerste expositie lopen in het kunsthuis aan de Westerlaan.

Be-Part is het actueel kunstenplatform dat de recentste ontwikkelingen op dat vlak volgt of er zelfs op wil anticiperen.

De eerste expositie gaat over de expositie Fantômas van Caroline Achaintre die een tiental nieuwe sculpuren en vier grote, handgetufte wandtapijten meebracht naar Waregem. Tijdens de vernissage stipte schepen van Cultuur Pietro Iacopucci aan dat het voor beide partners belangrijk is dat de samenwerking een feit is en dat er vanaf nu naar de toekomst kan worden gekeken.

Complementair programma

“Inhoudelijk blijft het voor Be-Part bij wat het ook voorheen was: een platform voor actuele kunst”, verduidelijkt Pietro Iacopucci. “Waregem en Kortrijk hebben daarvoor een complementair programma waarbij in het kunsthuis aan de Westerlaan de regelmatige exposities blijven, naast de ateliers en workshops. Kortrijk zal dan jaarlijks een grote, internationaal georiënteerde expo organiseren die richtinggevend zal zijn.”

Misdaadverhalen

Coördinator Patrick Ronse gaf tekst en uitleg over het werk van Caroline Achaintre, die met Fantômas eerder aanwezig was in het Engelse De La Warr Pavilion, Benhill on Sea, East Sussex (Engeland). De titel van de expo verwijst naar het gelijknamig personage uit de misdaadverhalen van de Franse schrijvers Marcel Allain en Pierre Souvestre waarbij Fantômas altijd een masker draagt.

“Caroline toont in Be-Part keramische werken. Het zijn maskers die altijd willen verbergen maar tegelijk ook persoonlijkheid uitstralen”, licht coördinator Patrick Ronse toe. “Daarnaast zijn er ook een aantal wandtapijten en zeven nieuwe tekeningen die de oorspronkelijke expo in Engeland eigenlijk uitbreiden. De werken tonen de veelzijdigheid van de kunstenares.” (DJW)

De tentoonstelling loopt tot zondag 4 november. Alle info is terug te vinden op de site van Be-Part.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier