Voormalige Westtalent-winnaars The Glücks trekken Europa in

08/10/18 om 16:55 - Bijgewerkt om 16:53

Alek Pigor en Tina Ghillebert laten zich op sleeptouw nemen door The Sonics en The Sore Losers.

Voormalige Westtalent-winnaars The Glücks trekken Europa in

Eind november 2013 wonnen The Glücks het provinciale rockconcours Westtalent. © vi.be

Eind november 2013 wonnen The Glücks het provinciale rockconcours Westtalent. Dit voorjaar beviel het trashy garagepunkduo uit Jabbeke van zijn tweede cd 'Run Amok'. De tien songs van dit album en van hun debuut 'Youth on Stuff' gaan ze de komende maanden promoten in binnen- en buitenland.

Op donderdag 11 oktober trappen ze hun Europese tournee af in Hamburg. Ze doen dat in het voorprogramma van The Sonics, een garagerockband die in 1960 (!) gevormd werd in Washington. Daarna warmen The Glücks nog tien keer op voor hun illustere Amerikaanse voorbeelden.

The Glücks ondernemen de komende maanden ook een tournee door De Lage Landen. Ze doen dat in het voorprogramma van The Sore Losers, die momenteel in De Afrekening van Studio Brussel staan met 'Dark Ride'. Op donderdag 25 oktober zijn beide bands live te zien in Het Wilde Westen in Kortrijk, op vrijdag 14 december in Spoor 5 in Knokke-Heist en op zondag 8 februari 2019 in de Cactus Club in Brugge.

(svv)

https://theglucks.bandcamp.com/

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!