Volle zaal voor première Kortrijkse kortfilm BANG

05/12/18 om 22:11 - Bijgewerkt om 22:36

Op woensdagnamiddag werd de Kortrijkse kortfilm BANG voor de eerste keer vertoond. Bijzonder is dat de film volledig werd gemaakt door kinderen. Met 27 werkten ze een verhaal, een scenario en een storyboard uit.

Volle zaal voor première Kortrijkse kortfilm BANG

Bijna 400 mensen woonden de première in de Kortrijkse Budascoop bij. Ook de makers zelf waren aanwezig. De reacties achteraf waren overwegend positief. De film werd opgenomen in de wijk De Lange Munte en vertelt het verhaal van een meisje dat het graf van haar oma bezoekt.

FOTO: Ruben Vandeweijer

FOTO: Ruben Vandeweijer

Jongerenradio Quindo en de buurtsportwerking van jeugdwelzijnswerk Ajko begeleidden de kinderen tijdens het maken van de film. De hoofdrollen waren voor Sam Rooseboom, Ayman Haqiqi en Yana Mulleman. Alles werd ingeblikt in drie dagen tijd met een professionele filmploeg. De kortfilm kadert binnen het project 'Jong Kortrijk Spreekt!' van de stad Kortrijk, met steun van de buurtwerking van het OCMW en de hogeschool West-Vlaanderen.

(AN)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!