Vlaanderen en Brugge investeren samen 1,8 miljoen euro in Concertgebouw

Redactie KW

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en het stadsbestuur van Brugge komen elk met een subsidie van 900.000 euro over de brug om het Concertgebouw in Brugge investeringen te laten doen.

Na meer dan tien jaar is de infrastructuur van het Concertgebouw aan vernieuwing en renovatie toe. Gezamenlijk investeren minister van Cultuur Sven Gatz en het stadsbestuur daarom 1,8 miljoen euro. Met dat bedrag kan de scène worden hersteld, komt er een luchtbevochtigingssysteem en kunnen onder meer de aansturing van de airco- en verwarmingsinstallatie en de vloerbekleding worden vernieuwd. De Vlaamse regering kent de middelen toe uit het Financieringsfonds voor Schuldafbouw en Eenmalige Investeringsuitgaven (FFEU).

Recent nog stelde Minister van Cultuur Sven Gatz voor om het Concertgebouw in Brugge in aanmerking te nemen voor een erkenning als Vlaamse kunstinstelling. De minister hoopt dat de Vlaamse regering nog voor de zomer kan beslissen.

Het Concertgebouw werd geopend in het Culturele Hoofdstadjaar 2002 als een internationaal muziek- en podiumkunstencentrum. Vandaag is het uitgegroeid tot de grootste concertorganisator voor klassieke muziek in Vlaanderen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier