Vlaamse regering verzekert voortbestaan Mu.Zee

20/11/17 om 14:47 - Bijgewerkt om 14:46

De persoonsgebonden bevoegdheden van de provincies worden overgedragen naar de Vlaamse overheid of de lokale besturen. Voor Mu.Zee betekent dit dat de Vlaamse Gemeenschap het aandeel van de provincie West-Vlaanderen overneemt en voor de helft eigenaar wordt.

Vlaamse regering verzekert voortbestaan Mu.Zee

Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist. 'Deze overheveling zorgt voor een nieuwe wind binnen Mu.Zee. We zullen ons Kunstmuseum verder uitbouwen' aldus viceminister-president Bart Tommelein.

De Vlaamse regering slankt de provincies verder af, wat betekent dat heel wat bevoegdheden verschuiven naar de Vlaamse overheid of de lokale besturen. Eerder al liet minister van Cultuur Sven Gatz weten dat hij zou zorgen voor een continuering van de initiatieven die de provincies overdragen. Dat betekent dat de toegekende ondersteuning voor cultuur in 2018 en 2019 behouden blijft.

De Vlaamse regering zorgt er zo voor dat ook Kunstmuseum Mu.Zee in Oostende zijn werking kan verderzetten. Vanaf 2020 komt er een nieuw decreet Bovenlokaal Cultuurbeleid waarvoor Mu.Zee een dossier kan indienen.

Viceminister-president Bart Tommelein: 'We hebben met Mu.Zee reeds een grote collectie van Ensor en Spilliaert in handen, met daarnaast ook nog een ruime collectie moderne kunst. Door de beslissing van de Vlaams regering behoudt Mu.Zee dezelfde ondersteuning en zal het museum zichzelf verder kunnen professionaliseren. Ik zie de toekomst van Mu.Zee dus zeer rooskleurig in en kijk uit naar hun nieuwe initiatieven waarmee we Oostende verder op de kaart kunnen zetten.'

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!