Violiste Patricia Vanneste verlaat Balthazar

03/04/18 om 18:22 - Bijgewerkt op 04/04/18 om 12:20

Na veertien jaar stapt de 30-jarige violiste en toetseniste uit de groep Balthazar, gevormd door leden uit de omgeving van Kortrijk en Gent. Niet vanwege onenigheid, wel omdat ze moeite had met het toeren en ze nieuwe horizonten wil verkennen. "Ik heb het avontuur toch altijd lichtjes anders beleefd dan de rest", vertelt ze in Knack Focus.

Violiste Patricia Vanneste verlaat Balthazar

We herkennen Patrica Vanneste die 14 jaar lang violiste en toetseniste was bij Balthazar. © Hollandse Hoogte / Alex Vanhee

Samen met frontmannen Maarten Devoldere en Jinte Deprez stond de violiste-toetseniste in 2004 aan de wieg van de band, en ze had een hand in de albums Applause (2010), Rats (2012) en Thin Walls (2015). Maar bij de vierde Balthazar-plaat die momenteel in de maak is, is ze niet langer als vast bandlid betrokken.

Tijdens de break die de groep anderhalf jaar geleden inlaste, waagde Vanneste zich aan het schrijven en zingen van songs bij Oko Yono en het uitwerken van strijkersarrangementen voor Tourist LeMC. Naar eigen zeggen is ze in die periode "fenomenaal hard gegroeid als artiest". Ze broedt ook al zo'n acht jaar aan een eigen project. Momenteel sleutelt ze in de ongerepte natuur aan een soloplaat. "Strijkers zullen sowieso een hoofdrol krijgen, verder experimenteer ik met elektronische elementen én heb ik mijn stem herontdekt. Ik ben er zeker van dat sommige mensen zullen schrikken als ze het horen, omdat het niet strookt met het beeld dat ze van mij hebben van bij Balthazar", aldus Vanneste in Knack Focus..

(Bron: Knack Focus)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!