Vijf keer Isidoor Goddeeris in het stadscentrum van Roeselare

11/01/19 om 11:00 - Bijgewerkt op 09/01/19 om 18:27

De Directeurswoning is verkocht en het nieuwste kunstcentrum van de stad komt in de oude postgebouwen in de Ooststraat. Het is de Roeselaarse kunstenaar Isidoor Goddeeris die het nieuwe gebouw mag openen met een tentoonstelling. We hadden een aangename babbel met Isidoor over zijn tentoonstelling maar ook over zijn vele werken die in Roeselare te zien zijn. Hij pikte er vijf uit.

"De nieuwe 'Directeurswoning' komt in de oude postgebouwen in de Ooststraat", begint Isidoor Goddeeris die net 65 is geworden. "Officieel kan ik dus met pensioen maar ze zijn nog aan het zoeken hoeveel pensioen ze mij moeten uitbetalen (lacht). Mijn job bestaat eigenlijk uit drie delen. Ik ben docent 'Beeldhouwen in steen' aan de School of Arts in het KASK in Gent. Ieder jaar trek ik trouwens met mijn studenten een week naar de marmergroeven van het Italiaanse Carrara. Daarnaast doe ik ook veel restauraties voor antiekhandelaars zoals Paul De Grande die bij het grote publiek bekend is geworden door de televisieserie 'Stukken van Mensen' op Vier. En uiteraard ben ik ook zelf nog steeds een creatief beeldhouwer. Vooral in Galerie De Queeste in Abele ben ik nu en dan aanwezig met tentoonstellingen van mijn werk. Ja, dat is een beetje mijn huisgalerij (lacht)."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!