Vierde Nocturne voor Kom op tegen Kanker

Stafcoördinator Bert De Smet en directeur Paul De Meyer zorgen met de lesgevers en leerlingen of cursisten van de Stedelijke Kunstacademie voor een goedgevulde Nocturne 2018. © DJW
Redactie KW

Net voor het begin van de krokusvakantie vindt op vrijdag 9 februari van 19 tot 23 uur in de gebouwen van de Stedelijke Kunstacademie in de Olmstraat in Waregem voor de vierde keer een avondvullende Nocturne plaats. Vorig jaar werden 1.300 bezoekers genoteerd en ook nu zorgen directeur Paul De Meyer en stafcoördinator Bert De Smet voor een goedgevuld programma.

“Het concept dat wij al drie edities lang hanteerden en succesvol blijkt te zijn, houden wij aan”, vertelt Bert De Smet. “We bieden een avondje aan vol acts van onze leerlingen en cursisten van de richtingen Muziek, Woord, Dans en Beeld. Zij laten zien waarmee de Academie elke dag bezig is en waarvoor het kunstonderwijs in Waregem staat. Hetzelfde geldt voor de afdelingen of filialen in Anzegem, Dentergem en recent ook in Wielsbeke. Met de acts en optredens geven wij tegelijk ons visitekaartje af. De bezoekers maken op een informele manier kennis met de verschillende kunstopleidingen. Zeker voor wie interesse heeft om eraan te beginnen en zich in te schrijven, is dat heel belangrijk.”

Wisselwerking

Tussen de verschillende acts door kan iedereen eventjes uitblazen in of aan de loungebar en het jazzcafé. “We willen vooral een leuke avond brengen en tonen dat het kunstonderwijs in Waregem waardevol is. Momenteel tellen wij 3.500 leerlingen en cursisten. Onze grootste troef? De wisselwerking onder de verschillende afdelingen, waardoor de leerlingen out of the box leren denken. De Nocturne van vrijdagavond zal daar een mooi voorbeeld van zijn.”

De toegang is gratis. Wie het wenst, kan wel een vrijwillige bijdrage leveren voor het goede doel, namelijk de sponsoring van de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier