VIDEO Stan Outtier uit Poperinge wint elektrische gitaar met luchtgitaarwedstrijd op Studio Brussel

Stan Outtier met zijn gitaar. © KB
Redactie KW

De bijna zestienjarige Stan Outtier uit Poperinge is sinds kort de trotse bezitter van een Epiphone Les Paul Special II LE. Hij won de elektrische gitaar via een wedstrijd luchtgitaar op Studio Brussel.

Stan Outtier hoorde over de wedstrijd via een upload van Eva De Roo met de gitaar in haar handen op Facebook. “Ik besloot om zo snel mogelijk een video te maken en door te sturen”, vertelt een glunderende Stan Outtier.

Ontmoeting met radiofiguren

“Hoe ik bij de laatste acht geraakt ben, weet ik niet zo goed. Ze vonden mijn inzending blijkbaar overtuigend aangezien ik de ochtend van de dag van de wedstrijd opgebeld werd met de mededeling dat ik geselecteerd was voor de kwartfinales. Toen ik daarna de lijst kreeg van de nummers die we zouden kunnen spelen, ben ik ze direct beginnen instuderen op mijn gitaar. Op die manier klopt de vingerzetting als je dit doet op luchtgitaar. Ook het luisteren naar de nummers hielp goed”, klinkt het.

Toen ze achteraf het interview opnamen, begonnen de zenuwen toch op mij in te spelen

“Eerst zaten we met alle kandidaten in de inkom van de VRT tot ze ons kwamen ophalen om in de wachtkamer van Studio Brussel zelf te zitten. Daar werd dan verteld op welke nummers we luchtgitaar zouden moeten spelen. Eerst moest ik een kwartfinale spelen, daarna een halve finale en tenslotte de finale. Ik heb er Vincent Byloo, Alex Agnew en Eva De Roo ontmoet: drie heel toffe mensen. Vooral Alex is een sympathieke kerel en hij is ook zeer grappig, zowel voor als achter de schermen.”

Limited edition

Na het telefoontje maakt Stan veel reclame op sociale media. “Ik heb iedereen verwittigd via Messenger, Instagram en Facebook, zodat ze zouden kunnen stemmen. Maar ook mijn zus Kobe en nog vele anderen schakelden op hun beurt hun sociaal netwerk en familie in, waarvoor ik hen zeer dankbaar ben”, klinkt het.

“Ik was niet nerveus voor de wedstrijd zelf, maar toen ze achteraf het interview opnamen, begonnen de zenuwen toch op mij in te spelen. Achteraf kreeg ik zeer veel reacties binnen nadat ik gewonnen had. Berichten en telefoontjes kwamen langs alle kanten binnen. Ook op de livestream kwamen veel reacties binnen. De gitaar die ik won, is een Epiphone Les Paul Special-II LE. Een heel mooi exemplaar en bovendien een limitededition. Het is een type gitaar dat gebruikt wordt door artiesten als Slash en The Sore Losers. Wat de winkelwaarde van die gitaar is, weet ik niet. Mijn vorige gitaar is een Ibanez Roadstar II series die al 25 jaar oud is, maar ik blijf beide gebruiken aangezien de klank wel wat verschilt.”

(KB)

Studio Brusselhttps://www.facebook.com/studiobrussel/https://www.facebook.comFacebook1328

Opwarmen voor De Zwaarste Lijst met het Studio Brussel Kampioenschap Luchtgitaar. Stem op jouw favoriet via de emoji!

Geplaatst door Studio Brussel op maandag 30 april 2018

video1.0https://www.facebook.com/studiobrussel/videos/10157273226323056/500