VIDEO Regisseur Bart Cafmeyer geeft meer prijs over Kattenstoet in Ieper

21/03/18 om 09:16 - Bijgewerkt om 11:55

Tijdens het tweede publieksmoment over de 45ste Kattenstoet op zondag 13 mei gaf regisseur Bart Cafmeyer wat meer prijs over de Kattenstoet.

VIDEO Regisseur Bart Cafmeyer geeft meer prijs over Kattenstoet in Ieper

Toon en Bart Cafmeyer poseerden voor één keer samen. © EG

Bij de 45ste Kattenstoet zijn 89 Ieperse en niet-Ieperse verenigingen betrokken. Dat komt neer op 1.800 medewerkers voor en achter de schermen. Er staat nog een 60-tal repetities op het programma. Het Kattenstoetcomité deed een beroep op componist en muzikant Johan Bouttery, onder andere bekend van de Samsonrock, om een kattenlied te schrijven met een hoek(je) af.

Het Sint-Maartensjeugdkoor kreeg de hele zaal van Het Perron mee aan het zingen. De drie educatieve richtingen van de Heilige Familie (Deco, Mode en Beeldende kunsten) krijgen een bijzondere artistieke insteek als aankondiging van de Kattenstoet. Dit alles zal in drie stappen gebeuren: een processie door de straten van Ieper, een tentoonstelling en een performance in Het Perron. Op 28 april komt er ook een Ypres Night Run en een Kattenstoetrun.

Naam gezocht

Dat Minneke Poes zwanger is, wisten we al. Een geschikte naam werd nog niet gevonden. Wie een leuke naam heeft voor één of meer kittens, mag dat laten weten via kattenstoet@ieper.be. De verdere evolutie van de voorbereiding van de Kattenstoet kan je volgen op de Facebookpagina. Toon Cafmeyer, broer van regisseur Bart, nam afscheid van het Kattenstoetcomité. Hij kreeg een geschenk voor zijn jarenlange inzet voor de Kattenstoet.

(EG - video SD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!