VIDEO Opnames Salamander in ambtswoning gouverneur: VRT probeert brokken te lijmen

07/02/18 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:27

Door opnames is er her en der inderdaad schade ontstaan aan de woning, maar die is steeds hersteld, opnieuw in overleg met de entourage. Dat zegt Pieter Van Huyck van productiehuis Skyline Entertainment, een onderdeel van De Mensen.

VIDEO Opnames Salamander in ambtswoning gouverneur: VRT probeert brokken te lijmen

© © VRT- Skyline Entertainment 2018

Carl Decaluwé toonde zich maandagavond misnoegd over de recente samenwerking met de opnameploeg van de fictiereeks Salamander. De ambtswoning van de West-Vlaamse gouverneur is een graag gebruikte locatie voor opnames van films of series, maar de gouverneur heeft er stilaan zijn buik van vol. Na de jongste opnames van Salamander was er heel wat schade en werd het contract volgens Decaluwé niet gerespecteerd.

De reeks wordt momenteel op zondag uitgezonden op Eén, maar de opnames in de ambtswoning dateren al van augustus 2016. "Onze opnameploeg is verschillende dagen aanwezig geweest in de woning van de gouverneur", reageert Pieter Van Huyck, hoofd fictie bij Skyline Entertainment, dinsdagmiddag. "Wat ons betreft zijn alle opnames steeds in nauw overleg gebeurd met de entourage van de gouverneur. Zijn mensen waren steeds aanwezig in de woning en onze ploeg stond altijd in rechtstreeks contact met hen."

Van Huyck bevestigt dat er in de woning her en der schade is aangericht. "Nadien hebben we de juiste procedure gevolgd en in overleg met de entourage van de gouverneur hebben we een rondgang van het hele huis gedaan. We hebben samen de plaatsbeschrijving opgesteld. De schade kwam neer op een putje in een muur, enkele putjes in binnendeuren, een losliggende tegel en schade aan een kastje. Dat hebben wij in overleg hersteld of laten herstellen. Dat doen we overigens bij alle opnames op alle locaties."

"Na de opnames heeft de poetsploeg zoals afgesproken 3 dagen de tijd genomen om het gebouw grondig te poetsen, op onze kosten."

Het productiehuis wil de polemiek geenszins op de spits drijven. "We vinden het jammer dat de gouverneur geen goed gevoel overhoudt na de samenwerking met ons en staan ter beschikking voor vragen of overleg. We zouden niets liever hebben dan dit uit te praten", aldus Van Huyck.

De VRT zegt dinsdagmiddag dat alles volgens afspraak blijkt verlopen te zijn. De openbare omroep vertrouwt er op dat De Mensen en de gouverneur over dit dispuut er wel uitraken.

Dinsdagavond probeerde het satirische programma De Ideale Wereld ook nog de brokken te lijmen. Ze stuurden reporter Lukas Lelie met een fles wijn naar de gouverneur:

Carl Decaluwé weigert camera's in zijn huis

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé wil geen cameraploegen meer in zijn ambtswoning, nadat een ploeg het er te bont had gemaakt. Specialist Excuses Lukas Lelie rukt uit met wijn en zonder camera's.

Geplaatst door De Ideale Wereld op dinsdag 6 februari 2018

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!