VIDEO – Koen Crucke zingt eigen lied voor pasgetrouwd koppel

Redactie KW

Fréderic Sempels van hotel-restaurant Escapade in De Haan, is zaterdagmiddag voor de wet getrouwd met zijn verloofde Nikki Suyckerbuyck. In het gemeentehuis wachtte het koppel een leuke verrassing: Koen Crucke bracht er een aangepaste versie van Sinatra’s My Way.

“Fréderic is voor Jan (Gheysens, Koens partner red.) en ik eigenlijk de aanleiding geweest om naar De Haan te verhuizen: toen ik nog zang- en acteerlessen gaf en Fréderic mijn leerling was, bleef ik altijd slapen in zijn hotel”, aldus Koen. Op den duur zat Jan in Gent altijd alleen thuis en hebben we besloten om hier te komen wonen”, vertelt hij.

Crucke is dus eigenlijk ook een beetje Fréderics ‘ontdekker’. “Hij heeft mij ooit een bandje opgestuurd met iets van Puccini, en ik hoorde meteen dat hij veel aanleg had. Ik heb hem dan in Gent naar de opera laten komen, en nu zingen we samen ons tweejaarlijks kerstconcert in de Sint-Monicakerk. We hebben al eens het podium gedeeld tijdens de Gentse Feesten ook. Fréderic en ik zijn goede vrienden geworden”, aldus Koen, die er vrijdagavond ook bij was op Fréderics vrijgezellenavond in Brugge.

“Maar dit was een verrassing; Fréderic wist hier niets van. Ik ben blij dat hij nu eindelijk van straat is geraakt“, knipoogt Koen. Burgemeester Wilfried Vandaele werd voor de voltrekking van het huwelijk bijgestaan door Laura Pieters, de kinderburgemeester van De Haan. “Twee burgemeesters voor de prijs van één”, grapte Vandaele.

En er wacht de Haanse tenor overigens nog meer leuks: donderdag vertrekt Fréderic met zijn kersverse bruid op huwelijksreis naar Yucatan in Mexico.

(WK)

https://www.youtube.com/watch?v=04Pu8pAJwMQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier