VIDEO Jef Neve speelt... 't Hof van Commerce

24/10/17 om 09:00 - Bijgewerkt om 14:40

Het is al een derde signaal dit jaar dat 't Hof van Commerce weer wakker aan het worden is.

VIDEO Jef Neve speelt... 't Hof van Commerce

Voor het laatste collectieve wapenfeit van BZA, 4T4 en Kowlier moeten we al terug naar 2012, toen de comebackplaat 'Stuntman' werd uitgebracht, vergezeld van een reeks optredens. Daarna gingen de leden van 't Hof weer elk hun eigen weg. Serge Buyse ging aan de slag als tatoeëerder, Kristof Michiels werkte aan andere muzikale projecten als 'Mijnheer Michiels' en Flip Kowlier bracht eerst nog een nieuwe soloplaat uit, waarna hij zich op Ertebrekers stortte en twee zomers lang van festival naar festival trok.

Maar 't Hof verdwijnt natuurlijk nooit helemaal en nu in 2018 de twintigste verjaardag van debuutplaat 'En in Izzegem' er zit aan te komen, dromen fans logischerwijs van een nieuwe comeback. Daar hebben ze ook reden toe, want er broeit wel degelijk wat. Begin dit jaar werd zo al een oproep gelanceerd om filmpjes met 'Ik ben 't Hof van Commerce' in te sturen.

Vorige week dan werd een foto gepost met de drie leden samen in Gent en maandagavond werd een filmpje gelanceerd waarop te zien is hoe pianist Jef Neve een klassieke versie van 'Investeern in een twad anders' ten berde brengt. Dat was het éérste nummer op de debuutplaat van 't Hof in 1998.

Geplaatst door 't Hof Van Commerce (official) op maandag 23 oktober 2017

Dit alles doet vermoeden dat er in 2018 dus wel weer wat mag verwacht worden van 't Hof van Commerce. Of het een nieuwe plaat, een verzamelalbum, een 't Hof goa klassiek-tournee of een epische avonturenfilm wordt, blijft nog even afwachten...

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!