VIDEO Frontman The Van Jets brengt huiskamerconcert op Chambres d'O in Oostende

28/01/18 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:33

In Oostende draait het huiskamerfestival Chambres d'O op volle toeren. Johannes Verschaeve van The Van Jets brengt er vier akoestische concerten.

VIDEO Frontman The Van Jets brengt huiskamerconcert op Chambres d'O in Oostende

Johannes Verschaeve speelde akoestisch in een woonkamer. © MF

In het kader van het huiskamerfestival Chambres d'O brengt Johannes Verschaeve, de frontman van The Van Jets, enkele akoestische concerten. Achter het grote geweld van The Van Jets schuilt een timide frontman. Ontdaan van alle effecten, begeleiding en lichtshow, brengt Johannnes de Van Jets-songs akoestisch en sober, met gitaar en stem. Zaterdag volgden alvast twee unieke concerten waarbij je je samen met Johannes - voor wie het zo'n twintig jaar geleden ook in d'n living begon - gezellig nestelen kon.

Zondag tekent de zanger voor een ander memorabel optreden, want dan concerteert hij samen met zijn vader Jan op het festival. Nooit eerder stonden vader en zoon Verschaeve samen op een podium. Muzikaal gingen ze elk hun eigen weg: Jan als liefhebber en gelegenheidsmuzikant, Johannes als frontman van The Van Jets. "Ik voel me een beetje als de vijftienjarige die ik toen was, die onder de soms goedkeurende blik van zijn pa in de huiskamer op gitaar speelde", laat Johannes optekenen.

Andere culturele toppers

Op het verdere programma van Chambres d'O staat zondag onder meer een futuristische performance, jazz, optredens van Brihang, een wetenschappelijke lezing, afhaaltheater op bestelling, trap je eigen sap, een voorstelling van de winnaar van TAZ#2017, een historische lezing van Lucas Catherine en voorleessessies.

De Kunstacademie aan Zee in de Dokter Verhaeghestraat 7 vormt het kloppend hart van het festival. Leerlingen tonen er hun werk in alle ateliers. Je kan in het meetingpoint ook genieten van een programma op kinderformaat: Chambres d'O XS.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!