VIDEO Debuutsingle nieuwe Brugse band This Collusion is ode aan nieuw leven

09/02/18 om 20:09 - Bijgewerkt om 20:08

De nieuwe Brugse zeskoppige band This Collusion heeft een eerste single uit. This Collusion is verrezen uit de asse van Northern Sadness, Met hun mengeling van new wave en dark electro wist deze band - met dank aan het internet - zelfs een internationale following op te bouwen.

VIDEO Debuutsingle nieuwe Brugse band This Collusion is ode aan nieuw leven

Het project Northern Sadness van Koen De Brabander en Philippe Lefief kwam on hold te staan nadat deze eerste besloten had om nieuwe muzikale paden te bewandelen. De komst van een nieuwe zanger, met name Piet Focroul (ex-thrashmetalband After All), en gitarist Philip 'Flint' Ricquier bracht redding. Plots stond er een nieuwe band die de naam This Collusion (Engels voor 'geheime verstandhouding') meekreeg.

Vandaag is er de eerste single 'My Favourite Waste of Time', niet te verwarren met de gelijknamige, vrolijke popsong van Paul Owen. Dit eerste teken van leven van This Collusion is de voorbode van het debuutalbum 'Everything popular is wrong'. "'My Favourite Waste of Time' gaat over de geboorte van mijn dochter", verklaart Focroul. "Toen ze nog maar net ter wereld was gekomen, vroeg ik me af hoe het voor haar zou aanvoelen om geboren te zijn. De tekst van het nummer is op een conversatie uitgedraaid. Ik stel vragen. Zij geeft antwoord, terwijl ze eigenlijk zelf naar antwoorden op zoek is. Vergeet immers niet: voor ouders is een geboorte iets zalig, voor kinderen blijkt het een trauma te zijn."

(svv)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!