VIDEO De Zeewacht Kust stunt: frontpagina gekaapt door street artist Jaune

05/04/18 om 16:39 - Bijgewerkt op 06/04/18 om 09:22

De Zeewacht pakt deze week uit met een stuntkrant. Niemand minder dan de wereldvermaarde street artist Jaune kaapte de cover en maakte er een waar kunstwerk van. De krant is zo een officieus deel van The Crystal Ship, het Oostendse kunstenfestival dat dit weekend aan zijn derde editie begint.

VIDEO De Zeewacht Kust stunt: frontpagina gekaapt door street artist Jaune

De Zeewacht pakt deze week uit met een stuntkrant. © KW

De afgelopen weken waren kunstenaars uit de hele wereld actief in Oostende om er muurschilderingen te maken voor The Crystal Ship. Een lege muur had De Zeewacht niet ter beschikking, maar een frontpagina wel. De Brusselaar Jonathan Pauwels - beter bekend als Jaune - mocht er volledig vrij zijn ding doen. Hij plaatste er een van zijn typische en populaire vuilnismannetjes op.

Delen

Het is mijn allereerste krantencover. Ik ben er best wel trots op

Jonathan Pauwels: "Ik was meteen enthousiast toen ik de vraag kreeg, al was het wel wat stressen om het op tijd klaar te krijgen. (lacht)Het is mijn allereerste krantencover, ik ben er best wel trots op. Als basis heb ik een mannetje gebruikt van een vorige editie van The Crystal Ship. Zelf weet ik niet meer waar het origineel staat, maar misschien vinden de lezers het wel terug?"

Jaune is al aan zijn derde editie toe in Oostende.

Jaune is al aan zijn derde editie toe in Oostende. © Davy Coghe

Ook in de krant kwamen er nog enkele interventies van Jaune. De lezers en abonnees van De Zeewacht hebben zo dus een absolute musthave in huis.

Ontdek de Jaune-editie van De Zeewacht Kust, morgen vrijdag in de krantenwinkel.

We gingen mee op stap met Jaune langs Oostendse gevels. Bekijk het filmpje hieronder.

Lees morgen vrijdag meer over The Crystal Ship op www.kw.be/oostende

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!