VIDEO De eerste beelden van ‘De Bende van Jan De Lichte’

Redactie KW

Voor deze nieuwe VTM-serie waren er vorig jaar heel wat opnames in Veurne.

Matteo Simoni met lang haar, Stef Aerts met camouflagekleren, Tom Van Dijck met 18de-eeuwse pruik… Het is even wennen. Woensdag werden namelijk de eerste beelden vrijgegeven van ‘De Bende van Jan De Lichte’, de prestigieuze historische dramareeks die VTM in petto heeft. Een uitzenddatum is er nog niet, maar de reeks gaat wel in wereldpremière op Film Fest Gent. Daar zullen twee afleveringen worden getoond in aanwezigheid van de cast, de makers en heel wat gasten.

Matteo Simoni is in de reeks Jan de Lichte, de bendeleider die in de 18de eeuw in de buurt van Aalst de strijd aanging met de Oostenrijkers en de Fransen die Vlaanderen toen bezetten. Gedreven door armoede en gebrek ging hij samen met zijn bende vrienden over tot diefstallen, overvallen en uiteindelijk moord. Naast Simoni spelen ook Stef Aerts, Tom Van Dyck, Dirk Roofthooft, Inge Paulussen, Rik Verheye, Ruth Beeckmans, Mathijs F. Scheepers, Charlotte Timmers en Anemone Valcke belangrijke rollen.

De regisseur is Maarten Moerkerke, met roots in Wevelgem. Deze week staat hij in KW Weekend naar aanleiding van de reeks ’13 Geboden’, die binnenkort ook te zien is op VTM.