VIDEO Charmezanger Johan Stollz staat zestig jaar op de planken

06/10/17 om 05:00 - Bijgewerkt op 03/04/18 om 14:39

'Concerto voor jou, Natasha' maakte hem onsterfelijk. Maar het oeuvre van Johan Stollz (89) is veel uitgebreider dan die ene hit. De pianoman met de opvallende bril staat 60 jaar op de planken en vierde dat in Lissewege. "Ik speelde overal, van Beiroet en Abidjan, tot Las Vegas en Marbella. Mijn muziek bracht mij de wereld rond. Maar hier in Brugge voel ik mij thuis."

Hij tokkelde op zijn piano in de chalet van Richard Burton en Liz Taylor, voor wereldsterren als Charlie Chaplin, Roger Moore, Petula Clarck, Frank Sinatra en Barbra Streisand. "Ik treed nog ongeveer een keer per week op. Soms meer, soms minder. Het leven van een artiest is niet in een schema te vatten. Daarom ben ik ook slecht met agenda's en horloges", knipoogt hij. In Lissewege viert de charmezanger zijn zestig jaar als professioneel artiest. Strak in het pak en op zijn neus die kenmerkende grote, donkere bril van waaronder lachende ogen je aankijken. De jaren lijken geen vat te hebben op Johan Stollz. Flamboyant, levenslustig, maar bovenal op en top professioneel muzikant.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!