VIDEO Brihang lanceert nieuwe single... met 71 officiële videoclips

23/10/17 om 12:17 - Bijgewerkt om 11:39

'Kleine Dagen' is de vijfde single uit de debuutplaat 'zolangmogelijk' van Brihang.

VIDEO Brihang lanceert nieuwe single... met 71 officiële videoclips

Met de cliprelease van 'Kleine Dagen' verlaat Brihang naar goede gewoonte alweer elk geijkt pad. Maar liefst 71 verschillende clips verschenen maandag online op hetzelfde moment, allen als officiële video. 71 totaal verschillende mensen regisseerden hun eigen interpretatie van het nummer, zonder enige aanwijzing vooraf. Het resultaat is overdonderend. We krijgen in deze video's een bijna confronterende inkijk in hun dagelijkse doen en laten, en kijken schaamteloos naar doodgewone mensen die doodgewone dingen uitvoeren. Het unieke videoproject doet zo vragen rijzen over privacy en de online beeldcultuur, maar valt even goed te beschouwen als een ode aan de banaliteit van het leven.

Zo beschouwd vormen al die officiële clips een perfecte illustratie van 'Kleine Dagen', een nummer waarin Brihang enerzijds beschrijft hoe heilzaam dagelijkse banaliteit is en anderzijds hoe moeilijk het na te streven valt in deze tijden van overmatige prikkels.

Brihang treedt op 1 november op in Roeselare, tijdens Reveil. Op 8 november staat hij in De Schakel in Waregem, op 17 november in Club De B in Torhout en op 21 december in De Kreun in Kortrijk.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!