Vermaak Na Arbeid brengt filmmuziek tijdens Voice Male At The Movies in Tielt

Het bestuur van Vermaak Na Arbeid kijkt samen met Jo Annemans van Voice Male uit naar het filmconcert op 18 november. © Foto LDW
Redactie KW

Wie denkt aan Voice Male denkt in de eerste plaats aan a capella. Maar wat als je die zes mannen samen zet met een volledig harmonieorkest en hen filmmuziek laat brengen? Dat wordt Voice Male At The Movies, het vijfde grote filmconcert van Vermaak Na Arbeid, op zondag 18 november in de Europahal.

“De Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid heeft al een jarenlange traditie van filmconcerten”, vertelt secretaris Michiel De Jaeger. “Bijna 30 jaar geleden begon het met het ietwat amateuristisch knippen en plakken van beeldfragmenten via videocassettes. In 2010 gingen we voor het eerst voor een echt groot filmconcert, met Jan Verheyen als presentator. We werken ook elke keer samen met andere artiesten. Zo gingen we een samenwerking aan met kamerkoor Ultreya, met zangeres Sofie Verbruggen met wie we een concert rond James Bond brachten en met vier Tieltse dansscholen. Voor ons vijfde grote filmconcert viel de keuze op Voice Male.”

Klank- en lichtshow

De groep Voice Male bestaat uit zes mannen die samen a-capellamuziek maken. Na een internationale carrière van meer dan 20 jaar houden ze er nu mee op. “Dit concert wordt dus het laatste op Tieltse bodem. De groep zal in het tweede deel van het concert een gastoptreden brengen. We spelen samen met hen ook twee nummers.”

“Filmregisseur Jan Verheyen zorgt weer voor de boeiende aankondigingen”

“Tijdens het eerste deel hoor je het voltallige harmonieorkest aan het werk. Ze spelen muziek uit onder andere The Incredibles, Braveheart, Inception, Jurassic Park en Beauty and the Beast. Filmregisseur Jan Verheyen zorgt weer voor de boeiende aankondigingen. Intussen is hij een vaste waarde geworden, hij is er voor de vijfde keer bij. Onze muziek wordt bovendien versterkt door een klank- en lichtshow. Op twee schermen kan je ook filmbeelden volgen.

In thema aangekleed

De harmonie hoopt alvast de traditie van de tweejaarlijkse filmconcerten voort te zetten. “We merken dat dit toch heel veel mensen aanspreekt en we meer geïnteresseerden hebben dan tijdens een traditioneel optreden. De filmbeelden spreken ook de kinderen aan. Tijdens afgelopen edities mochten we telkens ongeveer 650 mensen verwelkomen. We hopen dat aantal uiteraard opnieuw te halen. Met de nieuwe tribune zal de zichtbaarheid in elk geval flink verbeteren. We voorzien ook een bar tijdens de pauze en na het concert. De Europahal wordt bovendien volledig in thema aangekleed, mét rode loper.”

Je kan Voice Male At The Movies gaan bekijken op zondag 18 november om 18 uur in de Tieltse Europahal. Kaarten kosten 15 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 10 euro. De tickets kan je bestellen via www.filmconcert.be

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier