'Vergeten' schrijver Gaston Duribreux uitgebreid in de spots

25/05/18 om 13:50 - Bijgewerkt op 24/05/18 om 13:53

De Mariakerkse schrijver Gaston Duribreux wordt op zondag 10 juni door liefhebbers van cultuur, literatuur en geschiedenis gevierd met een gevarieerd feestprogramma. Schrijvers Koen Peeters en Koen Sintobin grijpen de kans om deze wat miskende schrijver in de schijnwerpers te stellen.

Gaston Duribreux wordt door kenners de romancier van de zee genoemd. Anderen omschrijven hem als de laatste katholieke schrijver. Zeker is dat Gaston Duribreux op 28 mei 115 jaar zou geworden zijn, mocht hij niet zijn overleden op 27 mei 1986 in het Parkhotel van Mariakerke. De jonge auteurs Koen Peeters en Koen Sintobin grijpen de kans om deze wat miskende schrijver in de schijnwerpers te stellen. Dit gebeurt aan de hand van een feestelijke dag op 10 juni in Kaap/Vrijstaat O. op de Koning Boudewijnpromenade 10. Om 11 uur start daar de literaire DW B happening. Dit verwijst naar de DW B weekends georganiseerd door Gaston Duribreux in de naoorlogse jaren. Gaston nodigde toen alle in die tijd bekende schrijvers uit naar Mariakerke, waaruit een samenhorigheid groeide.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!