Veerle De Cramer uit Ruiselede schittert straks in Bake Off op Vier: "Ouders zijn zo trots"

10/08/18 om 15:00 - Bijgewerkt op 12/08/18 om 10:41

Kinderverzorgster Veerle De Cramer (55) is binnenkort te zien in de bakwedstrijd Bake Off op Vier. Veerle bakt in het dagelijkse leven voor zichzelf en haar omgeving en wil zich naar eigen zeggen nu ook bewijzen op televisie. "Taarten bakken betekent voor mij vooral gezelligheid."

Veerle De Cramer uit Ruiselede schittert straks in Bake Off op Vier: "Ouders zijn zo trots"

Veerle De Cramer: "Ik word echt gelukkig van bakken." © Foto Vier

Volgens presentator Wim Opbrouck is Veerle De Cramer de typische moederkloek van de groep deelnemers, die zich de afgelopen weken uit de naad hebben gewerkt... euh, gebakken. Het resultaat daarvan zien we begin september op Vier, maar wij spraken al eens met de heel enthousiaste Veerle. "Eigenlijk heeft een vriendin, die bij mij in het KVLV-bestuur zit, mij ingeschreven. Dat was wel eventjes schrikken, want zelf zou ik het misschien nooit gedaan hebben. Maar ik ben heel blij dat ik heb deelgenomen."

Kinderverzorgster

Veerle is in het dagelijkse leven kinderverzorgster. "Dat doe ik aan huis, voor een gezin. Eten klaarmaken, de kindjes afhalen van school, poetswerk... Een soort huishoudelijke nanny, ja. Ik heb jarenlang kinderopvang gedaan in Ruiselede, maar ben gestopt omwille van de strikte wetgeving. Bovendien was ik er mee bezig van 's morgens vier uur tot 's avonds laat. Nu is het ook niet te onderschatten, nee, ook al omdat ik veel voor mijn eigen drie kleinkinderen zorg, maar ik doe het zo graag. Ik ben echt een huismoedertje en bakmoedertje." (lacht)

(lees verder onder de video)

Hotelschool

"Dat is eigenlijk altijd al mijn grote droom geweest: kinderverzorgster. Nochtans heb ik hotelschool gevolgd aan Spermalie. Mijn zus en ik moesten van mijn ouders. Die vonden dat we moesten kunnen koken voor een man. Bovendien leerden we daar etiquette en omgaan met mensen. Toen was ik niet zo blij, maar ik ben vandaag heel blij dat ik die opleiding heb meegekregen. Het ligt ook aan de basis van mijn liefde voor het bakken. Mijn ouders zijn trots, ja, vooral omdat ik mijn oma en haar recepten zo alle eer aan doe. Ik heb heel fijne herinneringen daaraan, zoals de oliebollen die we op vrijdag meekregen naar school. Dat was altijd een succes."

Delen

"Taarten bakken staat voor mij gelijk aan gezelligheid"

Vandaag zijn haar gebakjes en taarten dat nog steeds en niet alleen in de familie. "Voor de kinderen doe ik dat vaak, voor bijvoorbeeld traktaties op school of een communiefeest. Tijdens de week vragen ze dan al eens om samen een taart te maken of pannenkoeken te bakken. Maar thuis bak ik vooral in de weekends. Mijn specialiteit? Biscuit met crème au beurre, appeltaart, kriekentaart... Eigenlijk zowat alle klassiekers. Een misérable, sachertorte of saint-honoré heeft ook geen geheimen voor mij. Zeker met dit programma kan ik nu alles aan!" (lacht)

Huiselijkheid

Deelnemen aan het programma was een spannend avontuur. "Vooral omdat dit helemaal uit mijn comfortzone was. Maar het was heel plezant, ik leerde veel gelijkgestemde zielen kennen en het was fijn om al die receptjes en ervaringen uit te wisselen. En eerlijk: ik word echt gelukkig van bakken. Taarten bakken staat voor mij gelijk aan gezelligheid. Die geur alleen al staat voor mij synoniem aan huiselijkheid. Dat vind ik het belangrijkste: dat het supergezellig is in huis."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!