Veel oog voor lokaal talent in nieuw cultuurseizoen in Moorslede

Peter Schoutteten, Tom Vanoverberghe, Charlotte Eeckhout, Sammy Vermeesch en schepen Nessim Ben Driss zetten hun schouders onder het de nieuwe cultuuragenda voor Moorslede. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

In GC De Bunder werd de gloednieuwe cultuurbrochure voor het seizoen 2019-2020 voorgesteld. De cultuurdienst schenkt dit jaar veel aandacht aan het plaatselijke talent. Verschillende muzikanten en muziekgroepen uit eigen streek staan in een van de plaatselijke zalen op het podium. Toppers dit jaar zijn Preuteleute, Mama’s Jasje, Jens Dendoncker en Lieven Scheire.

Tijdens een show in GC De Bunder werd het nieuwe cultuurprogramma voor het komende seizoen voorgesteld. “We proberen zoals steeds een waaier aan verschillende soorten optreden aan te bieden. Theater, orgel, jazz, humor, lezingen…We proberen ervoor te zorgen dat er voor elk wat wils is. Daarbij hebben we oog voor talent van eigen bodem”, aldus Sammy Vermeesch, van de Moorsleedse cultuurdienst. Zo organiseert de cultuurdienst op 22 november bijvoorbeeld in GC De Bunder een optreden van de groep Seven Oaks. Zanger Bart Parmeniter en basgitarist Maarten Biesbrouck zijn echte Dadizelenaars. “Maar ook Seraphine en Tim, de dochter en schoonzoon van Weekbodefotograaf Jan Stragier, zijn komend seizoen van de partij. Met Zwins en Serviceflats hebben we opnieuw twee West-Vlaamse komedies”, somt Sammy enkele voorbeelden van lokaal talent op.

Preuteleute en Mama’s Jasje

Op vlak van muziek wist de cultuurdienst, vaak in samenwerking met een plaatselijke vereniging, enkele grote namen vast te leggen. Onder andere Mamma’s Jasje, Jan Wuytens en Bandit treden dit jaar in de gemeente op. Ook de Simon & Garfunkel Revival Band komt naar Moorslede. Zij treden op 26 oktober op in GC De Bunder. Zelfs Preuteleute komt tijdens het cultuurseizoen naar de gemeente voor een optreden. Ook op het vlak van comedy wist de cultuurdienst enkele gekende namen te strikken. Onder andere Lieven Scheire en Jens Dendoncker zullen een dezer maanden in de gemeente te zien zijn. In Dadizele is er daarnaast ook de jaarlijkse comedy-avond.

We proberen ervoor te zorgen dat er voor elk wat wils is, met aandacht voor lokaal talent

“We hebben ook vier mooie familievoorstellingen in ons programma opgenomen. Zo komt het Roeselaarse draadpoppentheater hier optreden met hun nieuw stuk. We kijken ook enorm uit naar bijvoorbeeld het stuk ‘Tarzan’.” Iets speciaals is de voorstelling ‘Kwijt’ van Koen Dewulf op Wereldalzheimerdag. Met humor, muziek en gedichten probeert hij dementie bespreekbaar te maken.

Verenigingen

In de gemeente zijn er tal van verenigingen die zelf een optreden op de planken brengen. Het Moorsleedse Davidsfonds legde het Dadizeelse percussie-ensemble DrumSpirit vast voor een optreden op zaterdag 23 mei 2020. DrumSpirit treedt met zijn zaalshow op in GC De Bunder. Ook de drie plaatselijke toneelgezelschappen laten zich niet onbetuigd. KNA, Volksvermaak en KAT plannen straks ook opnieuw een eigen voorstelling. Muziekliefhebbers kunnen opnieuw genieten van optredens van Cantabile, De Verenigde Vrienden, De Ridder Jans Zonen, Die Brugh en de Slypse harmonie.

Vlaamse Feestdag

Zoals gewoonlijk heeft de cultuurdienst ook de Vlaamse feestdag opgenomen in haar programma. Op 11 juli zijn er verschillende optredens op de Marktplaats in Moorslede. De Poldercowboys geven er omstreeks 18.30 uur het startschot van wat een feestelijke avond moet worden. Ook Piens Paleis komt er langs om de aanwezigen te amuseren. Hoofdact die avond zijn De Kemels, een Nederlandstalige coverband. Inmiddels is het mogelijk om een cultuurabonnement voor het komende cultuurseizoen te bestellen. Dit kan via het nummer 051 70 02 85 of via het e-mailadres cultuur@moorslede.be. De losse ticketverkoop start op 12 juli. Aanvragen voor tickets via hetzelfde e-mailadres, maar de tickets worden pas vanaf 12 juli behandeld. Wie de nieuwe cultuurbrochure eens wil inkijken, kan terecht bij de cultuurdienst in GC De Bunder. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier