Veel bieren met laag alcoholpercentage op Brugs bierfestival

17/01/18 om 17:52 - Bijgewerkt om 17:51

93 van de 505 bieren die tijdens het weekend van 3 en 4 februari op het Brugs bierfestival te degusteren zijn, zullen een licht alcoholpercentage hebben van minder dan 5,2% alcohol.

Veel bieren met laag alcoholpercentage op Brugs bierfestival

© Benny Proot

De Brugse Autonome bierproevers (BAB) maken zich klaar voor de elfde editie van hun jaarlijks festival. Vorig jaar lokte dit evenement op de Brugse Markt 15.000 belangstellenden. Om veiligheidsrdenen worden er dit jaar minder standhouders toegelaten in de stadshallen en wordt er niet alleen een tent op de Markt maar ook op de Burg geplaatst.

Omdat consumenten bewuster omgaan met alcohol en hun gezondheid, serveren steeds meer brouwers laag alcoholische bieren. BAB-voorzitter Marc Vandepitte zegt : "Het is een ware brouwkunst om met minder alcohol toch een rijk smakenpallet te brengen."

Dit jaar zullen 43 Belgische brouwers op het Brugs Bierfestival uitpakken met een primeur : nieuwe bieren die speciaal op het festival gelanceerd worden. De formule blijft ongewijzigd : de toegang is gratis, maar de bierliefhebbers kopen een degustatieglas aan en betalen 2 euro per degustatie. BAB telt meer dan 200 leden, maar is nog op zoek naar vrijwilligers die een handje willen toesteken tijdens het bierfestival. (SVK/Foto FP)

Info : www.brugsbierfestival.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!