Van monsters in labyrinten tot een Marrokaans zwaard

19/05/18 om 07:30 - Bijgewerkt op 17/05/18 om 10:49

'Musée con-temporain de la vi-lle de Menin'. Een mondvol, die naam van het nieuwe Meense museum. Maar de naam dekt meteen de lading. De locatie, het vroegere restaurant El Greco, ligt in de wijk De Barakken waar in het weekend Frans de voertaal is. Het is geen alledaags museum, het woord con en de la vi(e) en Menin duiden op de andere klemtonen die initiatiefnemers Nicolas Van Elslander en Frederic Dehaudt willen leggen.

We keken er al een tijdje naar uit, het nieuwe project van creatieve duizendpoten Nicolas Van Elslander en Frederic Dehaudt was al een tijdje aangekondigd. Op pinkstermaandag is het zover. Ter gelegenheid van de braderie in de Barakken opent het Musée con-temporain de la vi-lle de Menin de deuren. Waar anders dan in El Greco, het vroegere Griekse restaurant net over de brug, heeft het nieuwe kunstproject een plaats gevonden. "Het is altijd de bedoeling geweest om op deze locatie iets te doen", vertelt Nicolas. "Het heeft nu eenmaal lang geduurd vooraleer we de toelating kregen van Zeekanaal en Waterwegen, de nieuwe eigenaar van het gebouw."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!