Van kanongebulder tot mini-Rollegem: Rollofeesten sluiten zomer af

De vzw Folkloreraad Rollegem met rechtstaand van links jaar rechts Dirk Malisse, Olivier Tombeur, Véronique Derieuw, Hannes Dejonckere en voorzitter Mickel Schepens en zittend Christine Naert, Vanessa Malisse, Steven Vandenbussche en Chris Derveaux. © EDB
Redactie KW

De Folkloreraad pakt naar jaarlijkse gewoonte eind augustus weer met de Rollofeesten uit. De feesten duren drie dagen lang en zijn dit jaar aan de 42ste editie toe. Ook dit jaar luiden de klokken op vrijdag 24 augustus het feestgedruis op gang.

Zoals de traditie het wil, wordt op vrijdag 24 augustus gestart met klokkengelui en kanongebulder. Voor de officiële opening kan men zoals altijd een beroep doen op het Rollegemse koor Crescendo. Ook wordt er opnieuw een verdienstelijke Rollegemnaar voorgesteld. Voor de kunsttentoonstelling die het hele weekend te bezoeken is, pakt Rollegemnaar Lucien Kints graag nog eens uit met zijn maquette van Rollegem tijdens de jaren 1900. Hij werkte jarenlang eigenhandig aan zijn miniatuurdorp en het mag gezien zijn. Daarnaast worden ook werken van hobbyschilder Frans Van Eeckhoutte tentoongesteld.

Het hele weekend staan er springkastelen voor de kinderen. Zaterdagmorgen is er een rommelmarkt en op zaterdagmiddag worden alle nieuwe Rollegemnaren verwelkomd. Verder staan op zaterdag oude ambachten, straatanimatie en een cyclo- en stepcross op het programma.

Les Folles de Gand

Op zondag mag een aperitief niet ontbreken. Daarna is het aanschuiven voor de barbecue, zijn de oude ambachten ook weer van de partij en is er doorlopend kinderanimatie. Het hele weekend staan dj’s en muziekgroepen geprogrammeerd. Zondag wordt afgesloten met de Domino’s uit Gullegem die op hun beurt gevolgd worden door Les Folles de Gand. Deze groep bestaat twintig jaar en viert in Rollegem ook de twintigste voorstelling. “Ze zijn eigenlijk als het ware hier gestart, en mochten hier door het enorme succes elk jaar terugkomen. Sommigen onder hen zeggen zelfs dat ze door hun optreden bij ons zijn beginnen groeien”, aldus voorzitter Mickel Schepens van de Folkloreraad. (EDB)

Wie nog zijn of haar hobby of een oude ambacht wil tonen, wil deelnemen aan de rommelmarkt of aan de cyclo- of stepcross kan een mailtje sturen naar rollofeesten@telenet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier