Van een jongen van 16 tot een treinbestuurder: dit zijn de 4 West-Vlamingen in Bake Off Vlaanderen

08/08/18 om 17:26 - Bijgewerkt op 09/08/18 om 11:13

Tien gepassioneerde amateurbakkers doen binnenkort een worp naar de titel van de beste bakker van Vlaanderen in een tweede seizoen van Bake Off. En bij die tien met vier deelnemers opnieuw een stevige West-Vlaamse vertegenwoordiging. We stellen ze nu al kort aan jullie voor!

Van een jongen van 16 tot een treinbestuurder: dit zijn de 4 West-Vlamingen in Bake Off Vlaanderen

Lucas uit Blankenberge, is met zijn 16 lentes de jongste bakker. Hij is de zoon van een taverne-uitbater en hij heeft een neef, Timothy Goffin, die eigenaar is van een sterrenrestaurant. Hij stamt uit een echte horecafamilie en is zelf ook gebeten door de microbe. Als hij op de schoolbanken zit droomt hij de hele tijd van bakken. Hij is heel volwassen voor zijn leeftijd en babbelt ronduit. Hij klinkt als een mini- volwassene, is leergierig, praat iedereen omver en zal zeker zijn mannetje staan tussen de andere - veel oudere - bakkers.

Georges uit Oeselgem is een CEO. Hij klopt lange dagen als uitbater van verschillende tankstations waar hij de werkgever is van zo'n 200 mensen. Georges is een beetje zwart-wit. "Het moet juist zijn. Grijs bestaat niet." En als iets niet lukt, blijft hij daar nog heel lang over nadenken. "Ik doe alleen mee als ik weet dat ik het goed ga doen!" Hij heeft ruim 30 jaar geleden hotelschool gevolgd, maar daar tot nu niets mee gedaan. Georges heeft een winnaarsmentaliteit en gaat heel doelgericht en planmatig te werk. Afwerking zal Georges zijn grootste uitdaging zijn. Hij is erg zelfzeker en niet makkelijk van zijn stuk te brengen.

Kenneth woont in Loppem en werkt als treinbestuurder. Hij is gehuwd en papa van een zoon van 5 en een dochter van 3 jaar oud. Kenneth heeft een aanstekelijk enthousiasme. Hij kan het goed uitleggen en weet zijn ding te verkopen. Hij is een vlotte kerel die snel zijn plaats zal vinden in de tent en tussen de andere bakkers. Hij is zelfzeker en niet snel van zijn stuk te brengen. Kenneth is een gepassioneerd thuisbakker die doorgaat tot hij de perfectie bereikt. Bakken doet hij voornamelijk voor zichzelf, om zichzelf te bewijzen en voortdurend te verbeteren.

Veerle uit Ruiselede is een goedlachse, expressieve en empathische dame. Ze is een open boek: je kunt zo aflezen hoe ze zich voelt. In haar uitgebreide keuken met 3 ovens voelt Veerle zich als een vis in het water. Ze leerde zichzelf bakken, nu zo'n 10 jaar geleden. Veerle werkt als kinderverzorgster en au pair en is dan ook gek op kinderen. Als warme lieve oma kan Veerle nooit nee zeggen en is alles wat ze doet in functie van haar kinderen en kleinkinderen. Deelnemen aan Bake Off is voor haar dan ook de eerste keer dat ze echt iets doet voor zichzelf. Het avontuur lonkt!

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!