Urbanus komt naar Oostende met zaalshow 'Trecto Pnix'

07/12/18 om 20:03 - Bijgewerkt om 20:02

Op zaterdag 13 april 2019 staat de komiek der komieken Urbanus op de planken in het Kursaal van Oostende. Hij brengt er zijn zoveelste zaalshow 'Trecto Pnix'.

Urbanus komt naar Oostende met zaalshow 'Trecto Pnix'

Urbanus kwam zijn zaalshow voorstellen in het Oostendse Kursaal. Hij pikte er vrijdagavond de zaalshow van collega-komiek Jacques Vermeire mee. © Foto JR

De net geen 70-jarige Urbanus gaat al een lange tijd mee in de komiekwereld. Hij wordt nogal dikwijls 'The Godfather der Komieken' genoemd, maar daar is hij naar eigen zeggen niet altijd even blij mee. "Er zijn verschillende soorten komieken", vertelt Urbanus. "Ik ben daar inderdaad een van, maar of ik dan de grootste ben? Zo groot ben ik helemaal niet (lacht)."

Machtige zaal

Urbanus stond al enkele keren in het Kursaal in Oostende. "Ik stond tijdens mijn vorige tour ook al in Oostende op de planken. Oostende is meestal ook wel de grootste show van de hele tour. Hier kunnen wel 2.000 man binnen, hé, dat heb je niet overal. Het Kursaal heeft een machtige zaal."

"Of ik Oostende ken? Ik ben hier al enkele keren op hotel geweest. In de zomer mijd ik de kust meestal, want dan is het hier erg druk. Als ik hier bij toeval dan toch beland, dan ben ik meestal precies een wandelende attractie", lacht Urbanus.

Nog steeds stress

Ik kom graag in Oostende, in West-Vlaanderen meer bepaald. Het West-Vlaamse publiek krijg je vaak het snelst aan het lachen. Die zijn eigenlijk een van de gemakkelijkste. Of ik na al die jaren nog stress heb? Weet je, stress is er altijd wat aanwezig. Je wil het altijd even goed doen."

Delen

Soms ben ik wat verstrooid, of iets vergeten tijdens de show. Dan trek ik mij dat wel aan als ik na de show naar huis rij.

"Soms ben ik wat verstrooid, of iets vergeten tijdens de show. Dan trek ik mij dat wel aan als ik na de show naar huis rij. Ik moet me eigenlijk goed kunnen concentreren. Voor de show nog eens goed alles overlopen en enkele deuntjes spelen die in de show opgevoerd worden."

Shows in Sportpaleis

Elf jaar lang was Urbanus niet te zien op een podium met een nieuwe zaalshow. Tot hij in 2012 met vier 'best of' shows het Antwerpse Sportpaleis vulde. Maar liefst 53.000 fans kochten een ticketje. Daarna toerde hij met de 'best of' show in Nederland en België. De nieuwe zaalshow 'Trecto Pnix' loopt al sinds 2017 en lokt telkens volle zalen. Ook in Oostende zal dat niet anders zijn.

Urbanus komt naar Oostende met zaalshow 'Trecto Pnix'

© Belga

"Ondertussen zijn al heel wat tickets voor de show de deur uit en dat vijf maanden voor de show effectief vertoond wordt", vertelt Pieter Dewulf van Comedyshows. "Het publiek mag alleszins een stevige pot humor verwachten zoals we dat van Urbanus gewoon zijn. Absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties worden afgewisseld met een broos of kinderlijk naïef liedje."

Tickets voor de zaalshow van Urbanus kosten tussen 33 euro en 38 euro en zijn verkrijgbaar via comedyshows.be

(JR)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!