Uitverkochte Blaublues in De Levaard in Haringe denkt niet aan uitbreiden

Het Blaubluesfestival met organisatoren Dirk Delmaere, Marc Merveillie, Frans Gombeer, Patrick Verschaeve, Els Morlion, Bernard Neyrinck, Francette Demeulenaere, Guy Debaecke, Willy Louf, Ignias Vandeputte, Jurgen Lahoutte, Geert Barbry en kinderen Louis Willemsen, Lisa Willemsen en Ilani Lahaye. © Foto MD
Redactie KW

Op zaterdag 10 november wordt in De Levaard in Haringe voor de 19de keer Blaublues georganiseerd. Voor de zoveelste keer op rij al hangt straks het bordje ‘uitverkocht’ aan de kassa. De gelukkigen die er straks wél bij zijn, kunnen opnieuw genieten van enkele groten uit de internationale bluesscène.

Toch was er bij de organisatoren enkele weken geleden nog grote paniek toen het bericht kwam dat topact Dwaye Dopsie en zijn band moeilijk deden. “De Amerikaanse groep begon plots bovenop de contractueel vooropgestelde vergoeding zware extra financiële eisen te stellen. Voor ons was dat niet meer haalbaar en het concert werd afgeblazen”, vertelt Jürgen Lahoutte van de organiserende werkgroep. “Een tegenvaller, want de affiches en programmaboekjes waren al gedrukt en nogal wat ‘fans’ hadden al gereserveerd. Maar gelukkig vonden we met de Amerikaanse Zydeco-soulmates Ruben Moreno & Dwight Carrier al snel meer dan waardige vervangers voor hun topact, en de reacties op de sociale media waren heel positief.”

Uitmuntende reputatie

Met daarnaast nog Annika Chambers & Jamiah Rogers, John Primer & The Real Deal Blues Band en Sugar Queen, die het in Haringe met de Vlaamse Straight blues Band doet, presenteert Blaublues opnieuw zijn stuk voor stuk internationale bluestoppers met een uitmuntende reputatie.

De gaatjes tijdens de stagewissels op het grote podium worden dit jaar opgevuld door The Goon Mat & Lord Benardo, die als Europa’s meest explosieve roots-boogie-blues-duo reputatie maken en die de porchtent opnieuw zullen doen daveren.

In de watten

Wie nog een ticket wil, is er jammer genoeg aan voor de moeite. Maar ondanks het feit dat De Levaard nu al jaren volloopt, denken de organisatoren er niet aan om uit te breiden. “Er is inderdaad veel vraag naar, maar we willen het bewust voor ons werkbaar en voor het publiek genietbaar houden. Daarom ook beperken we het aantal tickets zodat iedereen nog comfortabel kan genieten en op die manier ook de artiesten in de watten kunnen leggen. Iets wat ze niet alleen appreciëren, maar ook doorgeven in het circuit. En dat maakt ons festival alleen maar beter,” aldus Jürgen Lahoutte, die ook nog meegeeft dat ook de blues and bedservice met ticket, slaapplaats, douche en ontbijt al helemaal volzet is. En dat er misschien straks nog enkele tickets vrij komen als er reservaties afgezegd worden, maar die worden dan voorzien voor de eersten op de wachtlijst.

(SRH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier